Despre parabeni

Asa cum am spus in acesta postare, am revenit cu cateva lucruri generale despre parabeni. Nu cred ca voi reusi sa va spun tot, insa sper ca macar pornind de la aceste idei va veti informa mai departe despre acestia.

Ce sunt de fapt parabenii?

Sunt niste derivati ai petrolului, indispensabili in industria cosmetica.  Acestia asigura un termen de valabilitate mai lung al produselor si de asemenea inhiba dezvoltarea de bacterii in ele. Din puncte de vedere legal, utilizarea lor este avizata si vine ca o alternativa a unor substante si mai periculoase care erau folosite anterior in produsele de ingrijire ( formaldehidele). Se gasesc in orice : de la rujuri la sampoane si demachiante.cosmetics2

 Periculosi sau nu?

Pe internet circula tot felul de informatii despre aceste substante, unele adevarate, altele nu. Se spune , spre exempplu ca ar provoca , datorita faptului ca imita estrogenul(hormon feminin) , caner la san. Acest lucru insa nu a putut fi dovenit pana acum. Ce este insa adevarat este ca acest “estrogen ” fals ajunge foarte repede in sange, pentru ca produsele cosmetice intra in contact direct cu pielea.

Pentru o piele sensibila sunt totusi nocivi, in sensul in care pot provoca dermatite si eczeme; piele sensibila insemnand pielea bebelusilor.

Ce pot face?

Mai nimic, as spune eu si asta deoarece , cum am spus mai sus, nu prea exista produse fara parabeni , sau daca exista, contini alti substituenti ai acestuia. In opinia mea, este vorba de concentratia lor din produs: nu trebuie sa depaseasca 0,8%.  Traim in niste timpuri in care aproape orice a ajuns sa ne sperie , si sa ne faca sa ne intrebam ” este oare cancerigen?”. Este foarte important sa intelegen ca , dupa cum spunea si  doctorul Mencinicopschi, ca NU doar un singur factor duce la producerea unei boli, in special a cancerului.

Ca o analogie: sunt fumatori inraiti care traiesc mult si bine si oameni nefumatori care dezvolta diferite forme de cancer. Totul se rezul la individ si la toleranta acestuia.

Advertisements

3 thoughts on “Despre parabeni

  1. Pingback: Despre parabeni | Cristina Tacaciu

  2. Sunt lucuri mult mai grave in creme pe care lumea le pune pe fata. Asa cum cremele fara parabeni pot contine alte incrediente mult mai rele decat parabenii.

  3. Pingback: Despre fumat | blogulpandorei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s