Experienta mea cu solarul

Buna , fetelor!

Asa cum am mai spus si cu alte ocazii coloarea pielii mele, ma cam nemultumeste, fiind prea alba. Mai in gluma , mai in serios, imi amintesc ca acum ceva timp cineva mi-a spus ” esti un pic mai neagra ca branza feta” :)) . Cam asa este .  Asa ca am decis sa iau masuri si sa incerc si eu solarul.

Vreau sa va spun ca eu nu ma declar nici pro, nici contra solarului. Eu consider ca atata timp ca nu se intrece masura, este in regula. Aceeasi parere o am si despre  bronzatul natural; imi place sa stau in soare, insa evit sa fac asta in intervalul orar 13-16.

Asadar, cu gandul ca o piele ciocolatie, pe care imperfectiunile sa nu se vada, care sa merga de minune cu o rochie alba, am pasit pentru prima data intr-un salon cu scopul de a ma bronza.  Deoarece am foarte des drum prin zona Obor, am ales sa merg la salonul Why Not de acolo.

O sa vorbesc mai intai despre bronzatul in sine , iar mai apoi dspre salon si servicii.

Am inceput cu sedinte de cate 4 minute, 4 la numar. Au urmat 5 sedinte de cate 8 minute si inca 3 de 12 minute. Le-am facut pe parcursul unei luni si o saptamana(din cauza sarbatorilor), deci mergeam de 3 ori pe saptamana, cu pauze de cate o zi.  Bronzul a inceput sa se vada abia dupa 32 de minute si nici atunci cine stie ce, desi foloseam accelerator de cele mai multe ori. Acum ca ma uit la mine, se vede un bronz usor, dar nu e  ceea ce visam .

Dupa fiecare sedinta obisnuiam sa folosesc o crema hidratanta pe corp sau un ulei, pentru ca solarul deshidrateaza mult. Ahh, si nu se face dus cu cateva ore inainte si dupa solar.

Eu am mers la solar vertical, deoarece doar verticale au la Why Not si  am observat ca m-am bronzat mai mult in partea de sus a corpului. Se spune ca solarul orizontal bronzeaza picioarele.

Nu am mai mers deoarece mi-am dat seama ca este mai mult un moft si ca in curan ma voi putea bronza natural.

Ehhh, acum vine problema: eu nu m-am ars niciodata la solar, insa cu toate astea am observat ieri cateva alunite pe care acum o saptamana nu le aveam. Tind sa cred ca de la razele acelea puternice mi se trage. Asta m-a facut sa imi spun ca personal nu voi mai merge, insa nu voi condamna persoanele care aleg sa o faca. Cunosc fete care nu au avut nicio problema si au mers mai mult ca mine…probabil depinde si de tipul de piele.

Preturile nu erau mari : 5 lei / 4 minute si 7 lei un pliculet de crema. Partea nasola este ca nu poti face de exemplu 6 minute, ci poti merge cu minutele doar din 4 in 4.

Senzatia din solar nu este prea placuta : spatiu mult nu este, este cald, si transpiri iar ventilatia devine tot mai insesizabila pe masura ce trec minutele.

Asa cum am spus de cele mai multe ori am mers la salonul Why Not de la Obor, insa am fost o data si la cel din Rahova si la cel de pe Dorobanti.

Cel din Dorobanti are cel mai mult loc, deoarece in Obor abia aveam loc sa ma dezbrac. Peste tot puteti intra goale, nu va spune nimeni ca nu(usile se incuie ).

Un mare minus a fost fapul ca desi in camera in care era amplasat solarul exista si aer conditionat , acesta nu mergea. Este groaznic sa iesi de acolo incinsa , sa te incingi si mai tare incercand sa te imbraci la o temperatarura cu mult peste 30 de grade.

Un alt lucru care nu mi-a placut era faptul ca nu cred ca solarul se dezinfecta dupa fiecare persoana, ci doar se multumeau sa puna pe jos un prosop de hartie curat. Insa am tacut, pentru ca fiind vertical nu il atingeam. Mi s-a intamplat o data sa nu gasesc ochelarii (in Rahova) – va sfatuiesc sa nu intrati fara ochelari, pentru ca razele acelea pot trece prin pielea subtire a pleoapelor si cauza leziuni ochilor.

La personal zic eu ca nu stau prea bine. De cateva ori m-am simtit  rusinata de rusinea angajatilor de acolo : eu intram si salutam , iar daca unele dintre doamne mai raspundeau la salut, frizerii nici nu se deranjau. Este dezgustator ca un barbat sa nu stie sa raspunda la un salut, mai ales venit de la o femeie.

Nu mi-a placut ca a trebuit sa scriu ultimile paragrafe, insa am prezentat tot adevarul, cu sinceritate.

Nu o sa spun ca recomand sau nu salonul, sau solarul, cred ca cele scrise sunt suficinete ca voi sa trageti o concluzie, insa sunt curioasa daca ati incercat, unde si daca ati fost multumite.

 

 

Abia astept sa citesc despre ale voastre experiente, pupici,

Maria

 

Advertisements

4 thoughts on “Experienta mea cu solarul

  1. La Why Not de la Obor am fost o singura data pentru coafat, si nici ca ma mai duc.Toti sunt asa plictisiti de viata de iti vine sa intri si tu in depresie. 🙂

  2. Eu in viata mea nu am fost la solar. Si niciodata nu m-a tentat, nu stiu de ce. Nu am citit pana acum despre experientele altora, dar acum cand vad ce zici imi pare bine ca nu am avut dorinta sa merg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s