Cheesecake cu dulceata de mure

Am spus ieri ca voi reveni cu o postare in care sa justific absenta de duminica si asta fac acum 😀

Pentru ca este un desert care imi place mie  dar nu numai si mai ales pentru ca am gustat cumparatat si nu mi s-a parut la fel de bun am decis sa fac un cheesecake. Nu era pentru prima data , deci nu am avut emotii, totul a mers bine . De altfel, nici nu aveam cum altfel: desi ca timp dureaza cam 1 ora jumatate, nu este deloc un desert greu. Dupa mine nu aveti cum sau unde sa gresiti, asa ca va voi da si voua reteta.

Insa inainte de toate, sa si vedem cu ce va ispitesc 😀

20130528_132307 

20130528_132446

Eu va voi da reteta asa cum este ea, insa va spun ca puteti (si va fi probabil nevoie) sa jonglati un picut cu cantitatile, in functie de dimensiunile tavii. Tava mea mea are diametrul de aproximativ 25 cm si adancime de vreo 3,5. Cantitatile sunt pentru o tava mai mare decat a mea, asa ca eu in paranteza o sa scriu cat am folosit eu . Insa nu va speriati, repet, nu aveti cum sa o stricati ; lucrati si dupa ochi si gustati mereu.

Ingrediente :

Primul strat de jos:  100g unt, 200 g biscuiti cu cereale ( Misura cu 6 cereale, sau Belvita cu lapte

Stratul de la mijloc: 400 g crema de branza (Philadelphia-e cea mai buna)(sau 300g), 2 oua, 100 g zahar pudra(gustati , ca sa nu fie prea dulce) , o lingurita de vanilie

Stratul de sus: 400 g smantana (sau 250g), 50 g zahar pudra, o lingurita de vanilie

 

Mod de preparare:

Stratul 1:

  • pisam bicuitii – daca nu avem robot , ii pumen pe o hartie si trecem cu facaletul peste ei pana devin pesmet
  • topim untul-la foc mic
  • amestecam untul cu bicuitii cu o lingura de lemn
  • ungem tava cu ulei si pumen amestecul si o lasam de-o parte
  • dam drumul la cuptor

Stratul 2:

  • amestecam crema de branza cu ouale , zaharul pudra si vanilia cu mixerul-trebuie sa iasa un amestec cremos; incepeti cu viteza mica si apoi mariti viteza
  • turnam peste bicuiti
  • bagam la cuptor 20 de min -pana devine alb-galbui, sau se maronesc un pic marginile; daca scoateti si vi se pare ca ar curge mai bagati un pic, fiti cu ochii pe ea. (eu am tinut la coptor amestecul  30 de min)
  • scoatem si lasam 15 minute la racit

Stratul 3:

  • amestecam smantana cu zaharul pudra si vanilia cu o lingura de lemn
  • punem peste tarta rece
  • mai bagam la cumptor 10 minute-pana se maronesc si marginile astea ( eu am bagat-o 15 min)

Este  foarte important sa o lasati peste noapte la frigider, ca sa se intareasca si sa poata fi taiata, dar si ca gusturile sa se aseze.

Si asta a fost tot !

Daca aveti o forma detasabila ar fi sper, pentru ca eu nu am si o tai in aceeasi tava in care o fac si am zgariat-o cu cutitul:(

Sa va arat cum arata cele 3 staturi in sectiune:

20130528_132435

Prajitura se poate servi si ca atare, insa farmecul sta in lingurita aceea de dulceata de deasupra, dulceata care poate de ce va place voua. Eu am ales  mure.

20130528_132557Va invit pe taote sa incercati si daca o veti face sa reveniti cu pareri. Pe tine, Oana  in mod special, caci ti-am ti-am spus ca voi posta si eu aceasta reteta.

 

Va pupic,

Maria :*

 

 

Advertisements

17 thoughts on “Cheesecake cu dulceata de mure

  1. Pana incerc si eu reteta,ma auto-invit la prajiturica ta,ca tot e gata facuta!:D Arata suuuper bine,ce-i drept e ceva mai mult de munca la ea. 🙂 In ultimul timp dau numai de postari cu mancare,iar cum eu sunt la o tentativa de dieta raman uitandu-ma la ecran,salivand si cu pofta’n cui! :))

    • Oana, mie mi-ar face o mare placere sa te servec cu o felie reala, caci imi este tare drag de tine de cand te-am descoperit, insa nu ma pun in calea dietei:))

      Te pup , draga mea si sper sa incerci si reteta mea,
      Maria :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s