Cartea saptamanii: Duma Key-Stephen King

Buna!

Este vineri, weekendul ne bate la usa, asa ca m-am gandit ca ar fi timpul pentru o noua postare dedicata cartilor. Sau, mai bine zis, unei singure carti si anume Duma Key avandu-l ca autor pe nimeni altul decat Stephen King. El este considerat “maestrul genului horror” . Cu toate acestea, in cartile lui nu exista descrieri de scene sangeroase, grotesti, ci o puternica tensiune pshihologica, de parca s-ar juca cu mintea noastra. Pe mine una m-a cucerit inca de la prima carte citita.

pizap.com13790529844211

 

Desi groasa(620 pagini) cartea este usor de citit . Daca ar fi sa o incadrez, as spune ca este o carte de citit intr-o calatorie, pe un drum lung, deoarece nu necesita maxima concentrare. In plus, ca un mic secret, din cele 620 de pagini s-ar putea scoate si mai putin pentru ca scrisul este maricel si exista multe spatii.

Dar totusi, despre ce este vorba?

Personajul central, Edgar Freemantle este un barbat fericit: are o familie, are o slujba din care castiga bine, are respectul persoanelor din jurul sau. Totul pana cand un accident pe santier ii smulge un brat. In timpul covalescentei, Edgar sufera o depresie si are scimbari de personalitate care il fac sa devina violent fata de sotia sa. Acest lucru duce in final la destramarea casatoriei sale.

La recomandarea pshihologului, Edgar decide sa se retraga intr-un loc unde toate legaturile cu trecutul sa poata fi uitate iar el sa poata medita asupra existentei sale. Acest loc va fi Duma Key, un mic paradis din Golful Mexic; protagonistul isi va inchiria o superba casa  ce il atrage inca de la inceput printr-o forta magnetica ciudata.

In acest loc aproape nelocuit, cu exceptia a doi vecini, Edgar isi descopera un talent extraordinar pentru pictura. In timp va realiza insa ca toate desenele lui par a fi comandate de o forta superioara si stranie. In mod bizar, unele dintre ele par a se transpune de pe panza in viata reala.

Cum se poate asa ceva? Ce va face Edgar in aceasta privinta si de cina va fi ajutat? Asta nu va mai pot spune ca va las sa descoperiti .

 

Ati citit ceva scris de Stephen King? Daca da, ce si cum vi s-a parut?

:*

Advertisements

2 thoughts on “Cartea saptamanii: Duma Key-Stephen King

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s