Gânduri pentru voi de la Webstock 2015

Vineri a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din blogosferă, ce reușește să adune în același loc un număr mare de bloggeri și pasionați de social media din întreaga țară: Webstock 2015.

La fel ca și ediția de anul trecut, evenimentul a debutat cu conferințele din prima parte a zilei, urmând ca după prânz să fie organizate trei microconferințe în paralel. Dacă temele microconferințelor au fost ceva mai specifice, precum ”Blog Promotion” sau ”Social Media Strategy”, conferințele matinale au gravitat în jurul ideii de ”The Game Changers”.

Acești ”Game Changers” sunt oameni care au schimbat regulile jocului, sunt oameni care au avut curaj să facă lucrurile altfel, oameni care au simțit nevoia unei schimbări și care au și făcut primii pași către acea schimbare.  De la fiecare dintre vorbitorii invitați am rămas cu câte o idee, pe care cred că merită să le transmit și eu mai departe.

  • Andrei Roșu, sportiv

Andrei ne-a povestit despre cum, în urmă cu aproximativ 6 ani a decis că are nevoie de o schimbare în viața sa, așa că a început să facă sport, mai exact să alerge. El s-a folosit de povestea s-a pentru a ne încuraja să facem și noi mișcare și pentru a încuraja să ne setăm obiective, pe care mai apoi, să le depășim.

andrei15

  • Andrea Rossini,director business consumer Vodafone

Discursul a gravitat în jurul tehnologiei, ca parte din viața noastră și a gadgeturilor care au devenit, în multe cazuri, extensiile noastre. Mai presus decât faptul că Vodafone România este pe primul loc în Europa la Viteza 4G, mi se pare faptul că Vodafone a pus la cale un proiect care face mult mai facilă comunicare dintre medicii din ambulanțe și medicii de la secția de primiri urgențe. Astfel, ”Mobile for good” ajută la diagnosticarea precoce a pacienților și începerea tratamentului chiar de pe drumul spre spital.

Mobile-for-Good-Fundatia-Vodafone

  • Dragoș Lumpan, fotograf

Dragoș este dovada vie a faptului că perseverența și dorința de a duce lucrurile la capăt dau roade mai devreme sau mai târziu. Prin proiectul său fotografic ”Ultima transhumață”,  Dragoș ne aduce în lumină un vechi obicei pe cale de dispariție, pe care până și ciobanii încep să îl abandoneze. Iar dacă, la început nici măcar ”oile nu erau relaxate” în fața aparatului foto, lucrurile au intrat pe un făgaș bun, proiectul ajungând să fie extins la nivelul mai multor țări.

17_©_Lumpan_AL

  • Erwin Albu, antreprenor

Erwin a pornit de la ideea că ”românii sunt cu adevărat cinstiți” și, din dorința de a da și altora din surplusul său a creat, chiar în fața porții sale ”Autoservirea din gospodărie pentru oameni cinstiți”. Astfel, oricine dorea se putea servi cu borcane cu dulceață sau siropuri, urmând să pună în cutia poștala suma pe care o considera cuvenită. Tot Erwin ne-a încurajat să încercam să ne cultivăm măcar o plantă pentru a nu uita bucuria de a ne hrăni natural.

  • Michele Grassi, Enel

Michele ne-a vorbit despre energie, însă nu doar ca resursă, ci și despre energie ca parte din noi.

  • Florin Georgescu, ciclist

Să parcurgi 2000 de km cu bicicleta este pentru mulți dintre noi ceva aproape imposibil însă pentru Florin, deși este nevăzător acest lucru a fost realizabil. Florin a avut probabil unul dintre cele mai puternice discursuri din cadrul acestei ediții, discurs prin care nu s-a menajat deloc, nu  și-a plâns de milă, ba chiar s-a automustrat pentru momentele în care îi venea să renunțe la maratonul pe bicileta tandem până în Anglia. În prezent, Florin se ocupă cu un proiect ce presupune implementarea unui GPS pietonal pentru persoanele nevăzătoare.

nevazatori-caravana-600x360

  • Cabral Ibacka, realizator TV

Cabral a avut un discurs ceva mai destins, dar din care mi-a plăcut totuși o idee. El ne-a transmis că nu este nevoie de mulți bani pentru a face bine, ci este nevoie de câte puțin de la fiecare pentru ca împreună să reușim să facem lucruri frumoase pentru cei din jurul nostru.

  • Cornel Ilie, Vunk

Cornel ne-a pregătit o surpriză foarte frumoasă și anume vizionarea în premieră a clipului care își căuta jumătatea. Vă invit să vedeți și voi despre ce este vorba.

Microconferința la care am participat a fost ”Blog Promotion”. Am primit sfaturi utile, dintre care unele chiar ușor de aplicat pentru a crește vizibilitatea blogului.

Comparând cu anul trecut, trebuie să recunosc că parcă mi-au plăcut mai mult speakerii și tema abordată. De asemenea, am remarcat cu bucurie că echipa organizatoare împreună cu sponsorii au avut grijă ca pauzele noastre să fie cât mai interactive, pregătind o mulțime de concursuri și activități.

Cred că atât Cristi Manafu cât și echipa Evensys merită felicitări pentru munca și eforturile depuse, iar eu nu pot decât să sper că ne vom revedea și la anul, sanătoși și voioși la o ediție și mai și decât cea de anul acesta!

12080300_10153405985563110_1365584002703166796_o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s