10 sfaturi pentru un bronz de nota 10

Sezonul estival este in toi , lucru care probabil ne bucura pe multe dintre noi deoarece avem in sfarsit sansa sa ajungem la plaja, sa ne bucuram de soare si de apa marii dar si sa ne bronzam. Trebuie, insa, sa fim si pregatite de acest lucru, deoarece expunerea la soare nu produsece doar efecte pozitive.

Pana nu demult pielea bronzata nu era considerata ca fiind o trasatura a femeii ideale, a femeii frumoase. Pana nu demult, pielea de un alb imaculat era simbolul frumusetii aristocratice. Intre timp mentalitatile s-au schimbat si aproape toata lumea este de acord ca, cel putin pe timpul verii, un pic de culoare este bine venita.

Indiferent ca alegeti sa mergeti la piscina sau la mare, indiferent de varsta sau sex, sunt anumite reguli ce trebuie urmate pentru o bronzare corecta, fara riscuri.

1) Foloseste o crema de protectie solara

Exista 3 tipuri de radiatii solare, dintre 2 care ne intereseaza cel mai mult : UVA, care patrund adanc in piele si care sunt prezente permanent, indiferent de vreme, lucru care ne face sa fim extrem de expusi la ele si UVB, radiatii ce ating doar suprafata pielii si care in cazul unor expuneri indelungate pot duce la arsuri. Alegeti, asadar, produse ce contin filtre impotriva ambelor tipuri.

2) Alege SPF-ul potrivit

Sunt 6 tipuri de piele, tipul 1 fiind cel care se arde mereu , fara a se bronza, iar tipul 6 este cel care se bronzeaza fara a se arde. In general, este bine sa stiti ca daca aveti pielea foarte alba, sensibila si dupa doar cateva minute in soare va inrositi, SPF-ul recomandat este de 50+. Pentru o piele care se bronzeaza gradual si se arde doar  ocazional se poate folosi SPF 30, iar pentru pielea deja bronzata Un SPF de 15-20 este bun.

3) Aplicarea protectiei

Fie ca optam pentru lotiuni, creme sau spray-uri, aceastea trebuie aplicate cu cel putin 30 de minute inaintea expunerii la soare, asa incat pielea sa aiba timp sa le absoarba. Mai mult, pe timpul intregii expuneri ele trebuie reaplicate constant fiindca prin transpiratie sau dupa ce intram in apa dispar de pe piele.

4) Hidratarea face diferenta!

Dupa plaja primul lucru recomandat este un dus iar mai apoi hidratarea pielii cu o crema grasa. Soarele usuca pielea, ceea ce uce in final la cojirea inestetica a acesteia si la o rezistenta scazuta a bronzului.  Recomand Soleombra de la L’Erbolario, un fluid de aplicat dupa plaja pentru piele matasoasa.

L497-l

5) Evitarea orelor de pranz ne salveaza pielea

De dimineata, pana la ora 10 si seara, dupa ora 16. Acestea sunt orele recomandate pentru a sta pe plaja si ar trebui respectate cu strictete de toata lumea, indiferent de tipul de piele. Expunerea solara in afara acelor intervale orare este periculosa pentru piele, putand duce la aparitia cancerului de piele sau a ridurilor premature.

6) Tenul este special asadar are nevoie de o crema speciala

Ingredientele unei creme special concepute pemtru ten difera de ingredientele unei creme de corp, fiind adapatate nevoilor tenului. In plus, pe ten se recomanda o protectie mai mare decat cea folosita pe corp, fiind vorba despre o zona sensibila si mult mai predispusa arsurilor.

7) Uleiul bronzant folosit cu moderatie

Uleiul ce accelereaza bronzarea poate fi folosit , insa, in niciun caz zi de zi; el nu inlocuieste cremele sau lotiunile solare! Chiar si uleiul trebuie sa aiba factor de protectie, cele care nu contin deloc fiind de evitat.

8) Nu folositi trucurile “babesti” cu ulei de masline sau bere

Am discutat mai sus despre ce cautam la produsele pe care le folosim pentru protectie solara. Cred ca este evident pentru toata lumea ca acele caracteristici nu se regasesc nici in bere, nici in uleiul de masline. Din potriva, folosirea lor poate duce la arsuri.

9) Cautati produse cu ingrediente cat mai naturale

Vitamina E, uneiul de argan sau uleiul de jojoba sunt ingrediente pe care le doriti in produsele solare si care se regasesc in lista de ingrediente a lotiunii fluide Fluidosole de la L’Erbolario.

lerbolario-fluidosole_20_-300x30010) Nu uitati de protectia buzelor!

Multe persoane uita ca buzele sunt sensibile si trebuie si ele proteja prin aplicarea unui balsam hranitor ce contine si protectie solara. Un astfel de balsam este cel de la L’Erbolario. Are SPF 50+  si contine ceara de orez si galbenele.

L-erbolario-balsam-pentru-protectia-buzelor-cu-ceara-de-orez-si-galbenele-spf-50+-4.5-ml,-pret-de-la-30-la-18-lei

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “10 sfaturi pentru un bronz de nota 10

Leave a comment